Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen vind je terug op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Ga dan naar onze contactpagina en stel hem persoonlijk. 

Kan ik buiten mijn werkgever om afsluiten?

Je kunt de verzekering op individuele basis afsluiten, dus zonder tussenkomst van je werkgever.

Kan ik als gepensioneerde leerkracht aan dit collectief meedoen?

Ja, dit collectief is ook beschikbaar voor gepensioneerde leerkrachten.

Kunnen mijn partner en/of kind(eren) ook gebruik maken van de collectieve zorgverzekering?

Ja, een partner en gezinsleden kunnen hier gebruik van maken, ook als zij niet in het onderwijs werkzaam zijn. 

Geldt dit ook voor volwassen kinderen die studeren en op kamers wonen?

Ja, ook buitenshuis studerende kinderen mag je meeverzekeren. 

Op dit moment ben ik al verzekerd bij VGZ of Zilveren Kruis, kan ik dan ook overstappen naar de collectieve zorgverzekering?

Ja, je kunt eenvoudig overstappen en profiteren van de korting. Er verandert niets aan je verzekering, maar je betaalt minder!

  1. Ga naar 'Mijn VGZ' of 'Mijn Zilveren Kruis'
  2. Selecteer 'collectief'
  3. Voer 'Dyade' in of collectiviteitsnummer in (zie hieronder)

Of neem contact op met de klantenservice van VGZ (088 - 131 10 30) of Zilveren Kruis (071-7510052). Houd je collectiviteitsnummer bij de hand

Wat is het collectiviteitsnummer?

  • VGZ:  87715614  
  • VGZ Werkt: 3678 
  • Zilveren Kruis: 207077254

Hoeveel kan ik op jaarbasis besparen?

Korting per betalende verzekerde kan oplopen tot € 716 per jaar, bij het meest uitgebreide dekking. Let op! Dit is exclusief de korting van een eventueel verhoogd eigen risico. De korting op de basisverzekering bedraagt 10%, bij de aanvullende – en tandverzekering kunnen de kortingen oplopen tot 15%.

Basisverzekering. Wat is het verschil tussen een budget-, natura- en restitutiepolis?

Bij een budgetpolis heb je beperkte ziekenhuiskeuze en bij een naturapolis een ruime ziekenhuiskeuze. Je krijgt 100% vergoed bij de geselecteerde zorgverleners. Voor de overige zorgverleners met contract geldt eveneens een vergoeding van 100%. Voor overige zorgverleners, zonder contract, geldt een vergoeding van 75 tot 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Bij de restitutiepolis heb je vrije ziekenhuiskeuze. Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen en je krijgt 100% vergoed. Voor overige zorgverleners zonder contract geldt een vergoeding van 100% van het marktconform of wettelijk tarief.

Lees meer over ziekenhuiskeuze onderaan deze pagina. 

Wanneer kan ik wisselen van zorgverzekering?

De huidige zorgverzekering moet vóór 1 januari zijn opgezegd en de nieuwe verzekering moet vóór 1 februari zijn afgesloten. Je bent dan automatisch met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd.

Zorgverzekeraars bieden een overstapservice aan. Zij zeggen jouw huidige verzekering automatisch op, als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit.  

Leraren worden beloond voor rijgedrag in het verkeer.

Onderwijspersoneel wordt beloond voor rijgedrag in het verkeer!

Omdat leraren minder schade veroorzaken, betalen ze minder premie! Deze collectieve verzekering is er speciaal voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs.

Bereken hier je voordeel