Vergelijk zorgpremie 2020

Op 12 november 2019 worden de nieuwe premies bekend gemaakt.

Zonder beperking toegankelijk voor al het onderwijspersoneel.

[go_pricing id="specialone"]

[go_pricing id="specialone_5be5db18a90e5"]

Eigen risico 2019

Het eigen risico is gelijk gebleven en is op dit moment €385,- voor iedere basisverzekering. Dit kun je vrijwillig verhogen in stappen van 100 euro tot maximaal 500. Je neemt dan het risico om de eerste €485 of €585 etc. van de zorg uit de basisverzekering zelf te moeten betalen.

In ruil daarvoor krijg je korting op je maandelijkse premie van de zorgverzekeraar. Kijk hier voor de premiekorting, per zorgverzekeraar, als je het eigen risico verhoogd.

Het is niet voor iedereen verstandig om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Verwacht je of maak je vaak gebruik van veel zorg uit de basisverzekering? Houd het dan bij het verplichte eigen risico. 

Ziekenhuiskeuze

We willen je er graag op wijzen dat niet alle zorgverzekeraars in Nederland een landelijke dekking hebben qua gecontracteerde zorgverleners. Kies je voor een budgetpolis, dan zijn je maandlasten minder. Maar let op! Moet je naar het ziekenhuis, dan betekent dit tevens dat je een beperkte ziekenhuiskeuze hebt. Bij een naturapolis heb je een ruime keuze en bij een restitutiepolis heb je vrije keuze.

De zorgverzekeraar zal bij een budget- of naturapolis alleen de kosten vergoeden van de gecontracteerde ziekenhuizen. Kies jij voor een ander ziekenhuis, dan moet je een deel van deze kosten zelf betalen. Wil je weten met welke ziekenhuizen, fysiotherapeuten, logopedisten etc. onze zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten? Kijk dan op de zorgzoeker van VGZ of Zilveren Kruis

Kookboek cadeau

Nieuwe VGZ verzekerden krijgen het kookboek ‘Eet beter met VGZ’ van huisarts Tamara de Weijer. Een inspirerend kookboek met gezonde recepten voor iedere dag.

Ben je al verzekerd bij VGZ of Zilveren Kruis?

Dan kun je eenvoudig overstappen naar de collectiviteitsverzekering (van Dyade) en profiteren van de korting. Er verandert niets aan je verzekering, maar je betaalt minder!

Ga naar je eigen account bij de zorgverzekeraar om dit aan te passen of neem contact op met de klantenservice en geef het collectiviteitsnummer door aan de medewerker.

Vergelijk je premie